Matter som gir bedre inneklima

Har du noen gang lurt på om entrematter hjemme eller på kontoret egentlig utgjør en stor forskjell? Svaret finner du her!

 

Ut med det gamle, og inn med det nye. Amfi legger for tiden fliser i fellesområdene. Og med oppussingen kommer det også en del støv.

Vi har derfor plassert over 20 Climamatter ved inngangspartiene til butikkene hos Amfi. Climamattene er av nylon og fanger opp det meste av smuss, slik at støvet ikke havner på gulvet i butikken. Climamattene er laget for hard bruk i alle typer lokaler, og den høye kvalitet på tvistingen gjør at matten i tillegg skjuler det meste av smuss.

Clima blogg matter2

 

Trenger ikke svinge moppen mer

– Her er gulvene nesten svarte, så de første dagene uten matte fikk vi svingt moppen, for å si det sånn, forteller daglig leder ved Eurosko, Mona Hansen.

Clima blogg matter6
– Vi merket det godt da de kom og la ut matter til oss. Jeg har allerede fått det som vane å børste av skoene før jeg går inn i butikken, sier hun. Når vi snakker med Mona er mattene nesten nettopp byttet.

– Jeg fikk jo helt panikk da han kom og tok med seg mattene igjen. Heldigvis skulle han bare legge fram nyvaskede matter til oss!

I tillegg til at Clima leverer utleiematter til senteret, sørger vi også for å holde de rene. Mattene hentes og fraktes til vaskeriet, hvor de får en runde i vaskemaskinen før vi leverer dem.

– Jeg fikk jo helt panikk da han kom og tok med seg mattene igjen. Heldigvis skulle han bare legge fram nyvaskede matter til oss!

 

Ingen flere hvite fotspor

I nabobutikken, D.I.V.A, møter vi Gry Bendun og Anette Granberg.

Clima blogg matter7

– Første dagen var det kjempemye støv her i lokalet. Det var hvite fotspor over alt, forteller Gry.

– De begynte rivingen forrige mandag, og mattene kom på onsdag. De hjelper veldig, for å si det sånn, sier Anette som ser frem til å se resultatet av flisleggingen.

Det er ikke bare Amfi som tenker inneklima. Mange bedrifter på Helgeland leier matter fra Clima til sine lokaler, og undersøkelser* viser at disse gjennomsnittlig sparer 44% av tiden på renhold, og 14% på de totale renholdskostnadene.

Vil du lese mer om skitt og statistikk? Trykk her.


*Undersøkelsen ble gjort av E.T.S.A (European textile services association).